amboiiiii !

Monday, August 1, 2011

Malaysia VS Singapore | 28 July 2011

Hoyeah Hoyeah
fuuhhh fuuhhh *berhabuk
semenjak dua menjak ni , malas sgt nk hapdet
im so frustrated tht y la mls nk hapdet

ingat tak perlawanan kelayakan piala dunia
Bolaaaa laaa ape lagi kan
tanggal 28 July 2011
aku menjejakkan kaki ke SNBJ
Malaysia vs Singapore
agreget 4 - 6
Malaysia kalah lorrhhh
Singapore manyak actors meyh #main tipu

aku g dgn family
yeah ! my family
tapi .....
my acik & fiance , my kak nani & her husband & little prince
aku & kawan join sama
waahhh meriah gle


 



 


Cikgu cinta sy !
we're still friends


#e2 je gambar yg sempat snap . xcited nk tgk bola . HAHA :D

P/s pd stalker : we're still friends . & 1 more kau 2 budak2 lagi , p blaja , tahun ni nk SPM .  *oppsss terdedahkan plak identiti kau. e2 lah lain kali jgn sibuk hal aku klu aku tak sibuk hal kau.

Marhaban Ya Ramadan 1432H

‎"Wahai org2 yg beriman , telah diwajibkan keats kamu berpuasa sebagaimana telah diwajibkan keats umat2 sblm kamu , semoga kamu 
menjadi org yg bertaqwa" 

~ surah al-baqarah :183 



Yeay yeay
Ramadan menjelma lagi
#puasa penuh tau kawan2 . 
#ABC dkcualikan bg kaum hawa
Jom kita sama2 tunaikan rukun islam ke-3

Mohon maaf diats kealpaan & kesalahan baik yg sengaja mahupun yg tidak sengaja
Semoga kita semua dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk & rahmatNYA.
 Ramadan is the month of blessing & i'm sure uolls will get your share too .
 May Allah bless uolls on the occasion of ramadan . 



Saturday, July 23, 2011

| semoga berbahagia


fuuhhh fuuhhh
berhabuk habuk lah belog ni ..
HAHA :P

Bahagia nyer dia 
yes yes 
I'm jelez dgn pe yg abg dah kecap
Semoga Berbahagia
jgn lupa kat mai
always miss u !

Chow !
Nonite

Friday, July 8, 2011


| Happy Friday uolls muslim & muslimah . 

Hve a nice day !
Ya Allah wahai tuhan kami berikan lah kebaikan dunia dan akhirat dan pelihara lah kami dari azab api neraka .
Amin ya rabil alamin


Di hari jumaat ni
elok memanfaat kan diri
sejak kebelaknagan ini
sering tersentuh rasa hati

I wish that i , may quickly receive guidance





.

Thursday, July 7, 2011

| yes i'm so frustrated


i don't always have to pretend to be strong.
there's no need to prove all the time that everything's going well.
i shouldn't be concerned about what other people are thinking.
just cry if i need to. because only then will i be able to smile again.

i smile . trying to hide my sadness
yeah !
be strong 


| antara Allah , aku & dia


"demi ALLAH, aku tidak akan lagi membenarkan diriku mengetuk mahupon menyapa mana2 pintu cinta, melainkan pintu hatiku sendiri dibuka oleh DIA YANG SAH MENJADI KEKASIH HATI & SUAMIKU"

semoga ALLAH sentiasa menaungimu dan membantuku menjadi hambaNya yang solehah wa musleh.tiada apa yang lebih nikmat mlainkan mrasakan nikmat taubat n kmbali dijalanNYa.subahanallah...ku trasa bagaikan ingin sujud kepadaMu buat slama2nya





Monday, July 4, 2011

| seminggu


happy monday
welcome july
nothing changed

Malas hapdet belog
very disappointed !!!
nak close account rasa syg membuak2
bnyk memories ada dlm belog ni

jauh termenung memikirkan diri ini .



Sunday, June 26, 2011

belog



auch !
terasa ingin kan 
belog baru

| K.A.W.A.N

K.a.w.a.n
saya & my 'awak'
ecececeh
tajuk entry mcm bagusss je
mcm gud gud je

maizatulakmar mansor & zhafir zikri
kami k.a.w.a.n
nothing special
belum declare
bru mahu kenal ati budi
ngeh3

peace yaawww !!!


yeah ! akhir-nya kita bertemu


hooyyeeehhh hooyyeeehhh
i'm happy
i'm happy
tell the world i'm so happy
HAHA :D

smlm aku g klcc
bkn happy sbb g klcc tuuu ...
tapi sbb aku jumpa kwn baik aku yg dah berkurun aku xjumpa
yeeppii yeeppii
gossiipp goossiipp
~ lalala ~

friends forever !

maceh pd yg meneman . razeen mutazah

Happy seaferar's day untk mamat aet 2 org ni
I'll miss uolls nnti
* tnggu je le pnggln laut korg b2 ekh *





| 25 June 2011


yeeppiii yeeppiii
ke-busy-an yg melanda
smpai terlupa hapdet belog 
Happy Sunday Donia

smlm 25 June 2011 ada ari istimewa
to all seaferar & all my friends
sama ada yg ada kat darat @ kat tgh laut cna
Happy Seaferar's Day

naahhh untk awk !
semoga awk epy dgn kerjaya awk
bertemu jodoh yg memahami kerjaya awk
& may allah bless u




Friday, June 24, 2011

| Jodoh

Hoyeah hoyeah
Happy Friday
yaawww 
cpt masa berlalu

haaa ...
korg pernah dgr tak pepatah ni ?

Every woman is made from the rib of a man
She was not created from his head to top him
From his feet to be stepped upon
She was made from his side to be closed to him
From beneath his arm to be protected by him
Near his heart to be loved by him

Nabi Muhammad pernah berkata
*hawa dijadikan dr tulang rusuk kiri adam*


aku juga pepatah
jika si lelaki jodoh kamu
maka kamu terjadi dr tulang rusuk kiri si lelaki

aiseyyymaaannn
dr tulung rusuk spe la aku ni kan
siapa lah jodoh sebenar aku kan
HAHA (^__^)

yeah ! i'm still waiting






Wednesday, June 22, 2011

Relationship






just want to says my relationship Complicated 

Miss You !




abang !


hoyeah hoyeah
yeeppiii yeeppiii
Congtrs to my abg bunny
dah ada marka skrg
alhamdulillah (^__^)
semoga abg epy & bahagia



p/s : seronok tgk org yg kte syg epy & bahagia . nw sy serabut kepala , smpai ble mahu settle klu diam & xmahu berbincang . gggrrr !!!!!



Tuesday, June 21, 2011

keserabutan

ouch !
headache
serabut laahhh kepala otak ni
fenin memikirkan

rasa nak pergi tepi pantai 
then nak jerit sekuat hati
nak lepas geram
tapi .....
kat key ell ni mne ada pantai
pantai dalam ada la
attoooiiii !


p/s : oh cik kma rileks2x cool2x . yeah ! sabar ouh iman sabar ... *please no panda eyes for tonight,wahai cik kma*



The Ten Part 8

yeppi yeppi tuesday
(^___^)
cpt kan masa berlalu pergi
rini ada 1 kelas je
so nak guna masa melepak kat library ni hapdet The Ten Part 8



10 favourite songs

1) Di saat aku mencintaimu - Dadali .
 *suka lagu ni sbb my 'awak' pernah bagi time mula2 kenal dolo2* toink toink lebiu awak .

2) Marry you - Bruno mars . 
*lagu pertama kat belog* 

3) I Do - Colbie Caillat .
*2nd song kat belog & suka lyric dia* ecececeh .

4) Cinta antara kita - Duta feat Baizura kahar . 
shhttt *ada sejarah lagu ni* HAHA :D

5) Cinta azali - Nurul
*terpikat time practical ritu* fenomena nadia , setiap ari buka lagu ni . HUHU :)

6) Need you now - Lady atebellum
*mendalam sgt maksud dia , suka !*

7) Suasana hari raya - Anuar zain feat Ellina
oppsss *ni lagu raya , suka suara anuar time tu , comel ouh !*

8) Old macdonald had a farm
HEHE :D *lagu ni aku paling suka waktu kindergarten*

9) I love you - Barney
ecececeh *happy family song , like it*




10) Dunia dalam gengaman kita - KLMU musical
haaaaa ni lah lagu kolej aku *asal sblm mula wayang mesti ada lagu ni , asal tgk astro mesti kua iklan ni* bajet btl , PTPTN ble nak bagi ? ~ lalala ~


p/s : mencarut entah apa2 aku ni , otak serabut . gggrrr !!! *panda eyes*



kesempatan



wifi ?
library ?
klmu ?
faculty health & science ?
nursing ?

HAHA :P
e2 lah yg ada kat faculty aku skunk ni
ada wifi sudah library kami
sgt laju
so harus lah ktorg mengambil kesempatan

tapi .....
akak yg jaga counter tu gerek seyyhhh
tamo bg password
nak password bw lappy kat dia 
dia tlg taip kan
huh !
kemot ah kau ni !!!

so hnye blh ambl kesempatan on9 puas2 dlm library je
walaupon kelas baru kami btl2 sblh library
gggrrrrr !!!



p/s : akk keje library tu pemalas tau , asyk on9 je . dia pernah tuduh membe xpulang buku yg dpinjam tahun lps . hey gila lah ! dia kata dia da puas cr & check data dlm pc dia . eleh kak , kau check data ke dah klu tersengeh-sengeh mcm kerang busuk tu . mcm la ktorg xtau kau main fb . pastu ckp xda masa nk wat keje . bkn xda masa tp kau tu cuai buat kerja . tak pasal2 membe kene ganti , buku tu mahal tau ! ina & nadia siap g serang akak tu . haha :P *menegakkan keadilan tak salah kan*


sorry akak library
terkutuk plak
HAHA (^___^)
e2 la sape soh kemot




Monday, June 20, 2011

| ketenangan

hoyeeh hoyeeh
ingin aku mencari ketenangan jiwa
sungguh cool kan klu jiwa e2 mempunyai tenang

deactive account fesbuk
yeah
e2 juga 1 ketenangan jiwa

* tak tau le smpai ble aku mampu untk deactive kan account *
* kesian membe2 plkn aku*
*aku yg create group tu pastu aku deactive*
korg aku mntk maap :(
aku xbgtau korg aku nk deactive
aku pas admin kat fakhri tau
my anak buah
pape bout reunion just text aku



p/s : nothing . not in d mood , mata pun da mcm panda . yeah ! panda . ihatetobelikethisbuti'mnotstronggurlzilovetocried !!!



The Ten Part 7

hoya hoya
jom buat2 rajin
*erk rajin le sgt portfolio xsiap lg*

The Ten Part 7

10 improtant people

1) my dad & my mom 

2) my family

3) my 'awak' a.k.a zhafir zikri

4) bella , my bff time kat teknik dolo2

5) amid 

6) bunny 

7) razeen 

8) syamim 

9) arlina 

10) nazira


nak letak lebih sepuluh blh tak ? my classmate nadia hassan , kak liza , effa , my roomate kak fiza then my CHSP member kak scha , kak jazz tp xmuat la nak letak . dia kata sepuluh so yg lebih tu aku tulis kat cni . HAHAHA :) suka hati leewww kan kan






| Tahun 3

yaawww , watsup2x
HAHA (^__^)
mornink donia
mulakan pagi dengan bismillahirahmanirahim
semoga semua berjalan lancar

ouh ! daftar sem
sem bru , azam bru
ecececeh 
bru msk ckp la azam la pe la kan
last2 sem tuuiii
HAHA :P
*standard student*

sem 5 tahun 3
kembali ke kelas lama
* dulu tahun 2 tukar kelas & nw msk blk ke kelas tahun 1*
ouh kenangan 
HAHA :)




p/s : to my 'awak' jwp exam leklok . love u more !




Saturday, June 18, 2011

The Ten Part 6

holla donia 
hukhuk :(
rini xbpe sihat
xtau la sbb jangkit dgn my sista 
@ rindu kan my koko

tapi
nak jgk buat The Ten Part 6

10 Items I Can't Live Without



1) opkos le my parents & my family kan . tanpa dorg aku tak smapai ke tahap ni

2) tanpa my 'awak' . haish ! rasa mcm xsempurna . alone jeee nnti . (^___^)

3) tanpa kwn2 di cc . mesti la aku bosan kan klu dorg xda .

4) tanpa berukband . klu dia xda mcm ne nk on9 .

5) tanpa hp . ouh no ! blh sasau tau .. sgt2 penting . HEHE :P

6) tanpa lappy . mcm ne nk wat assgmnt , on9 , hapdet belog klu lappy xda . g cc ? think think think sbb cc kat pv10 tu ramai negro . *alasan kan* ~ lalala ~

7) tanpa jam tgn . rasa sgt2 janggal ble kat tgn xda jam ++ waktu exam . haish ! tp aku ni degil sbb msk lab xleh guna jam . kekadang tu terlupa leee .. HAHA :P *maap puan*

8) tanpa bantal busuk . tp terpaksa lupa kan sbb kat pv10 xtau nak sorok kat mne so dganti kan dgn eeyore. HAHA :) *hipokrit sekejap*

9) ouh ! duit duit duit . mmg xleh hidup tanpa duit . mcm ne nk mkn , nk minum , nk print assgmnt , nk beli e2 eni semua kan . duit lah segala nya di abad ni . HEHE :D

10) tanpa perfume & personal items yg lain . termasuk la syampu bagai tu . nnti rasa mcm xlengkap je idup . Penting tau untk personal hygiene . ~ lalala ~ (^__^)



p/s : bubbye , mau kua beli tiket & pergi tempah baju untk raya . yeay ! ~ chow ~


| sepatu merah semerah cinta stilleto

tajuk movie kerrr ?
hero & heroin farid kamil & lisa surihani tu ?



eh eh 
nope nope
bkn aku nk cerita kan pasal movie tu

tapi aku sedang mencari
sepatu merah
ececehceh :P
xpernah hayat tau nak ada sepatu merah
tapi kali ni teringin sesgt












to my 'awak' : pleaseeeee ..... nnti kte cari ea. saya mahu sesgt sepatu merah . nnti kte cari ekh ? HUHU (^___^)

kte cr kat cni
HEHE :D

ok chow :P
gudnite beloger

Friday, June 17, 2011

| The Ten Part 5

my feeling not very well
my koko , missing
sob.sob :(
tapi
nak jgk tulis bout The Ten Part 5 ni

10 wishes



1) to dad & mom , adik love u'll ber2 . muahx ! tanpa mom & dad mesti sy xwujud ddonia ni .. syukur :)

2) to my self , epy & smile always cik kma . i love my self . HAHA :P

3) to my bro & sista , love u'll more laahhh . epy wif u'll . korg lah matahari yg menerangi hidup adik .

4) to my niece & nephew , cu love korg . study rerajin . korg lah penambah seri keluarga kami .

5) to my 'awak' , study rerajin , tc ble kte jauh nnti , im epy wif u , awk lah pelangi hidup sy . awk jgk yg slalu buat sy senyum . thanks to being someone special . love u laahhh ...

6) to my friends teknik & plkn , korg epy & enjoy dgn life korg . aku rindu kenangan bersama wei ... :( study rerajin *jgn mcm aku , malas* HAHA :P 

7) to my friends dekat college tu , nice to knw korg , jadi lah nurses yg cermelang terbilang & gemilang . ngeh ngeh :D study kuat2 untk LJM next year . isnin ni kte dah msk sem 5 year 3 . cpt masa berlalu , rasa bru je kenal korg .

8) to my cikgu2 , jurulatih2 , lecturer2 sy doa kan kamu org epy dgn family masing2 . korg mmg yg terbaik . tanpa kamu semua sy mungkin manusia yg tdk berpelajaran . thanks kerana mendidik *coe leee sy mmg nakal sikit* ~ lalala ~

9) to group CHSP , i love sgt2 kat group tu but sy da leave dr group tu since end of april lg . i miss CHSP . suka duka kte kongsi sama2 kan . errmmm .... nice to knw u'll . to kak yat , kat ina , kak scha , kak jazz & myra sy suka jd silent reader belog2 korg . HAHA :P but im not stalker .

10) to all beloger , terus kan ber beloger . im 1 of d silent reader but im not stalker @ hacker . HEHE (^__^)








p/s : Alin oh alin !!! cik kemetot o cik kemetot !!! sebenar nyer aku xtau la menepati ke tak The Ten Part 5 nyer tajuk 10 wishes kan kan . so aku hentam je la wishes sesuka suki ati aku . HAHA :P

| PA mom

hyep 
check list ?
engagement ? newly weds ?
ouh ! 
nope2 . nt me
muda lagi .... lex lu . 
ahaks !

check list ni untk my bro newly weds
biasa la
lelaki kan 
mne la nk tau semua ni
semua mom yg kene urus kan
sy merangkap PA my mom je
tp fenin jgk


1) family theme (putih & merah) ~ done ! 

2) pelamin + baju pengantin ~ still in d planning , nt book yet . 

3) kanopi ~ done ! 4 tetamu 1 untk mkn beradab . 

4) langsir rumah ~ done !

5) bilik pengatin = white theme~ done !

6) catering menu = nasi ayam & blah blah ~ still pending 

7) hantaran ~ in d process , deco2 by my lovely sista . 

8) cat bilik & rumah ~ still pending . xtau nk colour apa . any suggestion ?

9) kursus kawen ~ FSIL done ! my bro not yet , gila kan .

10) dj + mc ~ done !

11) invitation card ~ still in process

12) goodies bag ~ dah beli tp belum pack . xpe ada masa . 97 hari lagi

13) pengapit ~ settle

14) photographer ~ settle . my bro friend . mmg job dia kan so benda ni settle dulu . haha :)

15) banner ~ not yet 


oh mom !
be strong keyh
97 days to go
mom kan ada PA yg dedikasi ni
HAHA :P
my bro ang jgn lupa p kursus , attoooiiii






p/s : fenin jgk nk kawen ni kan . even bkn my newly weds but still fenin cz my bro tu last lelaki dlm family then dia plak still harap kan my mom & dad . xpe kami wonder pets a.k.a adk brdk mu yg happening ni membantu . HAHA :) *mcm ne la nnti my newly weds kan* :P

| not feeling well

my koko

.

.

.

.

.

missing ?????












please come back 
i'll miss u
u make me worried
make me cried
arrgghh !!!





p/s : entry untk The Ten Part 5 , nnti-nnti lah not feeling well ...

Thursday, June 16, 2011

The Ten Part 4

holla
Gudnite uolls
ecehceh
nw 1:25 a.m
kira nite la kan kan
HEHE :P
pun dkira 16th June la kan

so blh la blh entry untk The Ten 4
mata pun bolom ngantoksss lagi

About 10 things I want to say to one person

so opkos leee i choose my 'awak'
HAHA (^___^)
*amaran entry ini akan buat Stalker2 sila sedia kn beg plastik kuning untuk muntah*

1) I want to say i love you more , Zhafir !

2) I always miss you . *jarak tdk memisahkan kte kan awk* ~ lalala ~

3) awak , i always thinking bout u tau ...

4) awak , slalu2 la jaga diri & kesihatan , sy xnk terjadi apa2 kat awk @ awk jatuh sakit . *tp klu awk sakit sy kn nurse , leh jaga awk* HAHA :P poyosss la plak .

5) zhafir , awak jgn noty2 tau . i believe u sgt . *sy tau awak nakal sy tumbok muka awk* mcm ni > dush ! dush ! dush !

6) eh awk ! study rerajin tau . untk ur own future & ur family . *eh jap2 mayb wif me too* alamak ! gatai plak . HAHA (^__^)

7) opet , sy ttp tnggu awk kat cni . nnti sailing jgn lupa slalu2 email sy tau . *o mak ai , mesti aku tergedik-gedik nangis rindu* 

8) awk o awk . klu bw kete tamo lelaju tau . sygi lah nyawa anda serta aweks anda . eh2 slh2 . nggeee . sygi lah keluarga anda . HUHU :D

9) opet ! nak tau sblm tdo sy slalu berangan tentang sy dgn awk . *oppsss! xleh bgtau la berangan apa* nnti ada yg muntah hijau plak . HEHE :)

10) awk ! jom kawen . HAHA :P *cpt la kumpul duit , sy tnggu awk smpai 25 umo kte* ~ lalala ~


ouh ! my chenta hati
love love love




p/s : untk kwn2 belog yg xtau beg plastik kuning tu yg kat hospital tu . untk benda darah2 , muntah2 . kira benda kotor tp bkn untk yg tajam tau .

kan dah Kantoi .

Unisel 
waahhh !
aku akan teruja ble dpt offer letter dr Unisel tu
nt nw
but dr lps spm lg okayyy

aku sememang nyer tergedik-gedik nak msk ctu
bkn sbb ape
tapi sbb
aku dpt offer
Diploma Pendidikan Awal Kanak2
so .....
jadi cikgu
aku blh melaram pakai bju kurung slalu
HAHA :P

aku ni suka kumpul baju kurung
klu raya mesti bnyk
yelah
cita2 nak jadi cikgu la kata kan
cikgu mesti la bnyk baju kurung kan kan
~ lalala ~

td aku sesaje je kemas2 rak
tibe2 je 
ternampak offer letter dr Unisel
aik . mcm pelik je
try la buka
eh2 ni offer letter yg bru
intake april 2011

ni mesti kes mama sorok offer letter dr aku
yeay !
Mama da Kantoi

* haaa ... lgi 1 sbb nk msk ctu sbb sama dgn my bff time ddk hostel kat teknik dulu > bella
*musnah sudah harapan , nk patah blk pun da lambat :(. HAHA :P . xpe2 degree masih ada . (^___^)

p/s : mama tak payah la sorok2 lagi offer letter hokaayyy . nnti mesti kantoi dgn anakmu ini . ~lalala~

Wednesday, June 15, 2011

| tak kisah pun !

ramai followers ?
ramai yg bce belog ?
ramai yg comment every entry ?

actually aku Tak kisah sgt pun
ramai ke tak
ada org bce ke tak
ada org tempek comment ke tak
sbb aku pun tak berapa nk publish belog aku yg tak berapa hebat ni
*mlas nk attach belog buruk ni malu oOo org lain nyer belog hebat2,ramai followers*
HAHA :P

terpulang la sesape yg mahu jadi followers 
e2 pun tak kisah
Welcome to my belog
jom tuka-tuka cite
(^___^)
tapi dah jadi followers @ silent reader
jgn pulak meluat dgn entry-entry aku
*amaran*
ngeh ngeh :)

actually belog ni suka suki aku je
aku create sbb senang untk my 'awak' tau perkembangan aku
when my 'awak' start sailing nnti
so tak kisah pun ramai yg follow atau tak
sebab 
my 'awak' lah followers terbaik aku
pembaca yg setia 

Selamat Membaca Semua (^___^)

The Ten Part 3

oppsss !
tgk entry 
aik cpt je kan masa berlalu
nw dah smpai The Ten Part 3



About 10 things I Hate

1) I hate ble time jauh dgn family dorg mesti ada je program yg best2 . *slalu dtinggal kn* HAHA :P

2) I hate ble tgh2 serius tibe2 my 'awak' buat lawak . eee rasa nak cepuk2 je tp dlm tepon mcm ne nk cepuk lg dia suka sakat tau . naahhh ambk sebiji *dush* :P

3) I hate org yg isap rokok lepas tu hembus asap kat muka aku . Cish ! Tuuiii !!! *rasa nk sepak2 je tau*

4) I hate org ckp2 belakang pasai aku . Woi ! face-to-face lee ... *aku slalu diam kan je , tgk tuhan akan balas kan , cash atau check yg korg dpt*
5) I hate klu dpn baik tapi belakang mcm pelaq . bila susah cari , bila senang lupa kan *aku tarak hal , aku manusia biasa xmampu nak hukum korg , bia la tuhan yg tentu kan*

6) I hate habuk , bkn nak ckp aku ni perempuan kerek tp aku ada resdong leee ... HAHA :)

7) I hate lipas , eee dia boleh buat aku buat larian marathon okayyy ... yuukkkssss !

8) I hate ble budak techik nangis melalak-lalak , i means , lg pujuk lagi kuat oOooo dia nangis . *rasa mcm nk je aku cubit , tp nasib le kau bdk techik yg comey*

9) I hate betina yg suka kacau boyfren org ... eeeuuuuu *tp kadang2 xleh nk slh kn sorg kan , ne ada pokok yg bergoyang tnpa tiupan angin*

10) I hate menunggu org lelame . Woi ! blh berpeluh-peluh ketiak ni tau . ggrrrr !!!





| yeay ! 15th Day of June .

Happy Wednesday 
wahai warga donia

yeah !
15th Day of June
Hooyeeh Hooyeeh
aku leee makhluk yg suka counting day tiap2 bln 
semata2 nk tnggu 15th day

sbb 15th tu ada leewww sbbnya
org tua2 kata 
'kte akan ingt tarikh yg bermakna dlm diri kte'
ecehcehceh

p/s : to my 'awak' im happy wif u . i hope kte kekal , tabah dgn dugaan . Insyaallah :) I Love You , Awak !
Malu lettew konon . caih !
u make me say  ~ I do love You



Tuesday, June 14, 2011

The Ten Part 2

Happy Tuesday 
Hehe :P

fuuhhh fenat la rini
td bw my mum g saloon
mum nak potong rambut & cuci
time org tu cuci siap urut2
aku tgk alahai syok nyer
e2 le td mum offer aku jual mahal
HAHA :P
padan muka !

ok2 actually nk hapdet bout The Ten
entry The Ten Part 2
About 10 Things You Love

1) i love sgt2 kat family aku yg happening tu . auch ! *thanks Allah*  Love My Life . hooyeeh hooyeeh (^__^)

my lovely family

2) i love my 'awak' opkos le aku fall in love dgn double z aku tu .* haaa p/s pd stalker muntah le hijau sbb asal entry The Ten mesti ada bout double z . * 

3) i love my koko . syg se sgt !

4) i love my handbag .

ngeh ngeh :P
5) i love my eeyore . HAHA :P *npe mcm bdk2 techik ke? bia la , tak peduli pun nk ckp apa sah2 le STALKER kan*

6) i love my lappy sbb dia lah satu2 nya lappy yg aku ada . HEHE :) dah keje bru pk nk tuka . syg wooo . beli guna duit ptptn kot .

7) i love my berukband . dia lah berukband yg sgt2 berjasa . nk on9 , nk hapdet belog semua dia yg tlg . aiyooo xbuleh hidup tanpa dia dcc .

8) i love my shoes yg like kasut nk g tai ci tu . HAHA :P smpai lunyai kot aku still pkai . bkn xda duit nk beli bru tp ntah la , aku suka . ada je kasut2 lain tp ttp nak yg lunyai tu jgk . old school lee. :P *nk ckp aku hajah bakil ckp leee yg penting aku suka*

9) i love my bantal & blanket busuk . tp xbw pun kat pv10 , malu . simpan elok2 kat my mum house . *pe nk ckp buruk perangai lettew , korg pun mesti ada jgk kan*

10) lastly i love my belog . dia ni lah penyampai cerita antara aku dgn my 'awak' . ktorg jauh , jarang msg @ call . klu ada benda nk cerita , aku tulis la dlm belog ni & dia lah peminat setia yg akan bce .

long distance in relationship
maizatulakmar love mohamad zhafir


Monday, June 13, 2011

The Ten Part 1

uish ! fenat sgt2 ni
fenat mencari mood
mood untuk menconteng belog yg dah berhabuk bersawang
& ber ber laahhh 
Haha :P

td membe ajak layan The Ten ni
untk part 1 The Ten
10 things about me
hoo yeeh hoo yeeh
jom layansss

1) nama aku Maizatulakmar , family sedara serta jiran tetangga pnggl adik @ kma , kwn2 pnggl maizatul @ mai , double z pnggl awk @ syg @ kma @ double m . Ahaks !

2) fall in love with Zhafir Zikri . HAHA :P  
zhafir i love u !

3) cerewet bab ber kwn . yelah kan bak kata sam 'dnt wnt banana fruit 2 times' HAHA :P

4) klu ada duit , suka g shopping kat padini , pdi , seed , vincci . 1 sbb selesa , 2 sbb murah kot . HAHA :P *rasa xmampu nk beli yg mahal2 so aku buat la cara xmampu aku* 
di butik padini 

5) sgt suka kn kucing . sanggup guna duit ptptn beli kucing . HAHA :P

my koko hasil duit ptptn . hehe :)

6) suka kn McD , tempayaki , BR , SR tp aku tak kisah pun mkn kat mne2 , janji sedap , perut pun kenyang kan kan kan :)

7) actually aku tak suka nursing ni tp aku terus kn sbb kehendak parents . next week nk msk sem 5 year 3 da pun . Caiyokkk ! hoo yeeh hoo yeeh .

8) aku ni klu tgk movie ke drama ke part2 sedih tu mesti aku menitik air mata . auch ! mudah touching , menghayati la konon. hehe :P

9) aku mmg suka tgk movie lately , sbb ada gengs kot . Haha :) alip lah gengs aku tu .. aku suka movie action , comedy . kadang2 layan jgk yg lain2 .

10) benda penting dlm diri aku , family , zhafir , hp , lappy , my koko . haha :P

okies !
buat masa ini
e2 je yg mampu aku fikir
sorry klu merepk 0 wht 
hahaha :p

| cool couple kan sempoi (^__^)

papa,mama,daddy,mummy 
& blah blah
oppsss !

hey coe 
bkn nk mengata
tp aku ingin mengata kan tentang aku & my 'awak'
so to everyone
jgn terasa plak keyh 
no hurt feeling

ktorg dah sepakat
sehati sejiwa
ecceehhh , poyos gilos
ktorg tak akan menggunakan 
panggilan papa,mama,daddy,mummy
selagi blm komfirm
bkn komfirm apa
tp ktorg muda lg , bnyk lg liku2 yg harus ktorg harungi
dah kawen lain cite la 
shhttt !!!
(pdhl dulu sblm aku sedar,ada jgk gedik2 guna kan panggln tu dgn ex,terasa kesengalan distu)
hehehe :P

klu takat korg guna panggilan tu dlm msg
xpe lagi
ngeh3
org pun xtau kan
hnye kau dgn si cinta hati kau je yg tau
sometimes membe2 rapat korg je yg tau
kan kan kan ???

ni siap ber 'papa,mama,daddy,mumy' kat fesbuk
kat comment @ picture2
ouch ! klu aku malu jgk aku
tapi .....
klu lah aku 'b,syg,bby,cyg & blah2'
aku ada la jgk rasa sweet gitu
tp harapan le nk tnggu my 'awak' tu tulis
tuuiii ! melainkan my 'awak' tak pasan ade lewwww



kadang2 terasa jgk nk mcm org lain tapi
my 'awak' mampuih tak layan
kejam kan ?
tapi apa leh buat
try to understanding
dia kata ada alasan kenapa dia buat mcm tu
pesan my 'awak' dlm msg dah la , call tu kadang2 leh la tp perlu dpertimbangkn jgk  , kte2 je tau dah la

harapan leewww aku nak mengedik sakan dgn dia kat fesbuk tu
kata dia 'xperlu nk tunjuk kat dunia kte ni la konon2 sweet couple of d year'
woi ! kejam kan
kadang2 aku tulis jgk 'b &syg' kat belog aku ni
hahaha :P 
btw 
i love u more awk !!!

| bersawang

usih ! bersawang-sawang
berhabuk-habuk
HAHA :P
lama sesgt tak hadpet belog ni

1st > Malas
2nd > mood menulis xdtg2
3rd > cuti ni asyik bgn lmbt & tgk tb
haaa e2 la alasan2 aku
org tua2 kata 3 cukup syarat kan ?
ngehngehngeh

hari ni sedang mencari mood
harap2 jumpa la mood mencakar , menconteng belog ni
membe ada ajak wat ni
klu nak tau the ten tu ape
click je kat ctu .

Tuesday, June 7, 2011

| July Calling

ouh babe !
please come fast
please July
HAHA :D

klu lah kat bumi malaysia ni ada Doraemon
kan best !
Huhu :P
leh cpt @ lambat kan masa 

always counting days
to meeting wif my family & also my 'awak'
mau bermandi mandi
Sunway lagoon here we come !

actually nk wat suprise 30 July 
but .....
sudah kantoi 
sob.sob.sob

Apa pun xblh tau dgn my 'awak' ni
HAHA :D
dia gertak aku sikit je
terus kantoi 
wakaka :P

to my sista , im sorry 
kantoi sudahhh ...
but dun worry 
i've 2nd suprise 
~ lalala ~

budak buncit dgn muka nakal 

Monday, June 6, 2011

| housemate

uhukuhuk :D
E-day ?
oppsss !!!
bkn E-day aku
but my housemate
yelah dorg kan last sem dah
dah ada yg merisik
congrts to Along

insyaallah 03/12/11
jgn lupa jemput ea ...
hantaran 18k okayyy
nk cirit aku dgr td
hahaha :D

to my 'awak' : susah kan jadi lelaki ni , bnyk tanggungjawab , bia la awk btl2 sedia .
i always waiting u , wlpn sy abs blaja dulu . 
but jgn risau , sy xlah semahal 18k tu . 
Ingt janji kte . Rm 5119.91 . nice number kan (^___^)


| miss u , Opet

today 6/6/11
ouch ! genap sebulan sy dgn awk tak jumpa
I miss You !!!
ptt la sy cpt tersentuh sejak 2-3 hari ni
sikit je da nangis
Rinduuu !!!

melaka rivers

Sunday, June 5, 2011

| when i'm sad

04/06/2011
20:30
yeay ! 
dah smpai kl

jom2 mandi2
punggah laguage
pasang cadar
peluk2 big bear

22:30 
try call my 'awak'
OMG !
tak pickup
errmmm
xtau la bpe bnyk miscall
bkn 1 num yg aku call
but dua2 num aku call
until 00:45
i fade up !

when i'm sad
this my fav DP at fb

alone !

| bubbye penang !

hey hey ...
happy sunday !
~ lalala ~

4/6/2011
saturday
14:30
bubbye penang
kl here we come !

I will miss Mmc Family Penang Region
5/6/2011
Wedding Arra & Ting Tong @ kepala batas
To Arra & Ting Tong Mmc
Hepy newly weds . Congrts babe !
Sory couldn't make it ur wedding 
May Allah bless ur marriage

Friday, June 3, 2011

| marine engineering

hye uolls !
wat pe ptg2 mcm ni ?
best nyer klu dpt bersantai d tp pantai
smbl menikmati coconut shake klebang
auch !
miss tht moment
*xcited nak blk mlaka*

entry untk ptg ni
mengenai kerja / study my 'awak' & all seaferar
HUHU :D

b4 tht nk said
Welcome back & welcome home my bff
Abd Hamid Daud 
sign on jua kau akhirnye
rindu nak gado dgn aku !

ok ! 
spe kata jd marine engineering ni senang & kaya ?
klu dah jd capten / chip engineer kaya la kot
tp bkn senang mau pergi ke tahap e2
perlu kan pengalaman serta kesabaran

aku pun bkn tau sgt bout kerja dorg ni
but ble tgk pic-pic yg dorg snap time ship dorg
wow !
nmpk sgt susah bg aku la kannn
HAHA :)

bermain dgn minyak
berada d engine room yg panas
bermain dgn spanar yg besar
& mcm2 lagi

amid - alam friend

izzad - alam friend

acap - alam friend

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...